Ako schudnúť zo svalov?

Športom k trvalej šíhlosti
Post Reply
Chegevara

Ako schudnúť zo svalov?

Post by Chegevara » 25 Nov 2013, 21:18

Ahojte!
Chcela by som sa vás opýtať ako sa dá a či sa vôbec dá schudnúť zo svalov? Mám totiž taký problém. Športu sa venujem celý život, hlavne volejbalu, ale iba v poslednom čase sa mi začali zväčšovať lýtka a vyzerá to veľmi neatraktívne. Nenosím legíny, sukne, šaty... nič, čo je obtiahnuté. Kamarátky mi síce povedia, že to vyzerá vyšportovane, ale ja sa necítim dobre. Mohli by ste mi teda poradiť ako schudnúť svalovú hmotu a popri tom sa stále venovať športu?
Vopred ďakujem za všetky odpovede!

tini

Re: Ako schudnúť zo svalov?

Post by tini » 26 Nov 2013, 06:30

ahojki, no s chudnutim zo svalov to nie je az take jednoduche.. okrem toho mozno naozaj by si si mohla zvazit, ci to je az take zle a ci skor nie je lepsie prijat ten vzhlad, ako vyzeras, ved leginy nosit nemusis.. Ono ak mas predpoklad geneticky na tvorbu svalov vacsi, tak s tym clovek az tak vela neurobi, to by ozaj musel asi hladovat extremne nezdravo, aby sa nejak vychudol. Mozes si trocha pomoct obmedzenim bielkovin, ale nie som si ista, na kolko by to pomohlo.. Je to fakt az take zle? Aky mas obvod lytka?
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

Chegevara

Post by Chegevara » 26 Nov 2013, 13:45

tini wrote:ahojki, no s chudnutim zo svalov to nie je az take jednoduche.. okrem toho mozno naozaj by si si mohla zvazit, ci to je az take zle a ci skor nie je lepsie prijat ten vzhlad, ako vyzeras, ved leginy nosit nemusis.. Ono ak mas predpoklad geneticky na tvorbu svalov vacsi, tak s tym clovek az tak vela neurobi, to by ozaj musel asi hladovat extremne nezdravo, aby sa nejak vychudol. Mozes si trocha pomoct obmedzenim bielkovin, ale nie som si ista, na kolko by to pomohlo.. Je to fakt az take zle? Aky mas obvod lytka?
Ahoj, neviem presne aký mám obvod lýtok, ale všimlo si to už dostatočne veľa ľudí a nie je to zrovna príjemné počúvať stále to isté dokola od okolia... okrem toho je to vyzerá dosť nežensky. Veď legíny nie sú v mojom živote priorita, ani obtiahnuté veci, ale predsa len nechcem vyzerať ako "dinosaurus", ale ako žena:) Okrem obmedzenia bielkovín mi doporučuješ aj niečo iné?
Ďakujem za odpoveď:)

Priska

Post by Priska » 26 Nov 2013, 15:00

Chegevara, ak ma niekto problem s tvojimi lytkami je to len a len jeho problem a tie reci okolo ti mozu vadit iba ak si ich pripustis... ak ty sama so sebou a z tvojimi lytkami mas problem, tak ho ries, ale len v hlave... bohuzial ked uz mas nejaku svalovu hmotu na lytkach, fakt sa toho blbo zbavuje, ak teda mienis nadalej sportovat... lebo len nepouzivany sval zmensuje svoj objem... takze odporucam sa s tym zmierit, tak ako sa s tym tiez ucim zmieroat ja sama, tiez mam s tym "problem" a ver, ze za tych xy rokov sportovania a zbavovania sa lytok som na nic neprisla... furt su rovnako "hrube" :roll: toothsmile ...

Rada z Muscle & Fitness... príliš hrubé lýtka treba precvičovať bez záťaže (s vlastnou váhou), intenzívne a s vysokým počtom opakovaní. Aj v tomto prípade je najúčinnejšie celkové schudnutie. Ak sú stehná či lýtka priveľmi svalnaté, jediné čo môžete urobiť je nezaťažovať ich...
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)

"Nas zivot je taky, akym ho robia nase myslienky..."
"Disciplina je mostom, medzi cielmi a vysledkami."

Chegevara

Post by Chegevara » 27 Nov 2013, 06:52

Priska wrote:Chegevara, ak ma niekto problem s tvojimi lytkami je to len a len jeho problem a tie reci okolo ti mozu vadit iba ak si ich pripustis... ak ty sama so sebou a z tvojimi lytkami mas problem, tak ho ries, ale len v hlave... bohuzial ked uz mas nejaku svalovu hmotu na lytkach, fakt sa toho blbo zbavuje, ak teda mienis nadalej sportovat... lebo len nepouzivany sval zmensuje svoj objem... takze odporucam sa s tym zmierit, tak ako sa s tym tiez ucim zmieroat ja sama, tiez mam s tym "problem" a ver, ze za tych xy rokov sportovania a zbavovania sa lytok som na nic neprisla... furt su rovnako "hrube" :roll: toothsmile ...

Rada z Muscle & Fitness... príliš hrubé lýtka treba precvičovať bez záťaže (s vlastnou váhou), intenzívne a s vysokým počtom opakovaní. Aj v tomto prípade je najúčinnejšie celkové schudnutie. Ak sú stehná či lýtka priveľmi svalnaté, jediné čo môžete urobiť je nezaťažovať ich...
Ďakujem ti za odpoveď. Áno, súhlasím s tebou, že ten problém mám v hlave... existuje teda nejaký druh športu, ktorý by ich nezväčšoval? Možno plávanie? Aký šport robíš ty? Ako si zmenila svoj jedálniček, aby si zmenšila príjem bielkovín?

Priska

Post by Priska » 27 Nov 2013, 08:53

Chegevara, neznizovala som bielkoviny, ja sa stravujem vegansky a mavam tych 80-100g bielkovin na den z cisto rastlinnych zdrojov, sacharidy 200-300g na den a tuky 50-70g, nie je to vzdy rovnako presne...
Ak by si chcela sval "vyhladovat" musela by si ist do extremnej diety a to je blbost a vychudla by si celkovo a zbytocne, urcite by si nechudla LEN z lytok...

Ja robim klasicky fitness + beham... aj od jari do jesene, ked som sa pripravovala na 1/2 maraton a behavala som 150-200km mesacne, sa mi lytka na objem veru nezmensili... trucx

A dneska rano som sa cielene na to spytala kamarata trenera, ze ako zostihliet lytka... tak ze mam ukazat ake mam... :D Ma potesil ze pekne, samy sval a nemam vymyslat toothsmile Daj si ich aj ty mrknut dakemu fesi chlapovi sportovcovi a hned ta popravi v mienke toothsmile
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)

misela

Post by misela » 27 Nov 2013, 09:14

Nahodou pekne vypracovane pevne lytka su krasne..ved preco by si niektori davali silikonove implantaty do lytok?
max. 120kg 125cm pás
5/18 103kg, 105cm
5/19 85kg, 95 cm
5/20 76kg
6/20 73kg
7/20 65kg, 75 cm
10/20 64kg, 72 cm
01/21 63kg 70 cm

Chegevara

Post by Chegevara » 27 Nov 2013, 12:12

Priska wrote:Chegevara, neznizovala som bielkoviny, ja sa stravujem vegansky a mavam tych 80-100g bielkovin na den z cisto rastlinnych zdrojov, sacharidy 200-300g na den a tuky 50-70g, nie je to vzdy rovnako presne...
Ak by si chcela sval "vyhladovat" musela by si ist do extremnej diety a to je blbost a vychudla by si celkovo a zbytocne, urcite by si nechudla LEN z lytok...

Ja robim klasicky fitness + beham... aj od jari do jesene, ked som sa pripravovala na 1/2 maraton a behavala som 150-200km mesacne, sa mi lytka na objem veru nezmensili... trucx

A dneska rano som sa cielene na to spytala kamarata trenera, ze ako zostihliet lytka... tak ze mam ukazat ake mam... :D Ma potesil ze pekne, samy sval a nemam vymyslat toothsmile Daj si ich aj ty mrknut dakemu fesi chlapovi sportovcovi a hned ta popravi v mienke toothsmile
Veď práve ten feši vyšportovaný chlap poznamenal, že mám nohy ako vzpieračka :D
150 - 200 km mesačne??? thumb2 veruže by sa lýtka nezmenšili pri takej námahe.
Neviem prečo ich mám také veľké... žiadny športovec sa so mnou nemôže v lýtkach porovnávať, pretože sú vážne veľké, takže začnem asi s celkovým chudnutím. Vždy som chcela mať vyšportované telo, ale tie lýtka xbeex

Chegevara

Post by Chegevara » 27 Nov 2013, 12:14

misela wrote:Nahodou pekne vypracovane pevne lytka su krasne..ved preco by si niektori davali silikonove implantaty do lytok?
No to máš pravdu, ale keď moje vyzerajú ako vzpieračské :(

Priska

Post by Priska » 27 Nov 2013, 12:56

Chegevara, no zevraj bezci na dlhe trate maju tenke nohy, tak som to aj ja "testovala"...
Ved je to na tebe, mozes s tym skusit "bojovat", ale ja vravim po svojich skusenostiach... NACO? Ale ak si to potrebujes vyskusat na sebe, nak sa paci ...ak na daco dojdes, daj vediet... ale aj tak mysllim ze je to ako boj s veternymi mlynmi, ten boj s genetikou... raz mam nabeh na svalnate lytka, tak ich take mam... A je to fakt len o tom ci sa s tym dokazes ty vyrovnat a vyrovnat sa s recami a nazormi inych... A okrem toho kazdemu sa paci nieco ine... stretnes ineho fesiho a jemu sa prave take svalnate lytka budu pacit a tenke ni... a co ak sa ti uz v tedy naaaahodou podari mat tie lytka fakt tenke, budes nazad priberat ten sval :roll: :-))) toothsmile Ale to uz ako v ramci srandy...

Este jedna "technicka" vec... neodpovedaj prosim cez "quote" ale dole v rohu cez "odpovedat", lebo to opakovanie potom zahlcuje "Najnovsie prispevky vo fore"... dikes thumb1
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)

Dora

Post by Dora » 27 Nov 2013, 12:58

Ahoj Chegevara, mňa kedysi moje lýtka tiež trápili. Až pokým mi ich nepochválil jeden vrcholový športovec :roll: ale to už bolo dávno. Aké máš BMI? Potrebuješ vôbec celkovo schudnúť?
]Už som mala aj 82 kg, necítila som sa zle, ale dobré to nebolo.
Mojím cieľom je aktívny život v zdravom tele. A ak sa mi raz podarí mať 53kg poteším sa.
Dôležité je žiť a nie prežívať.[

Chegevara

Post by Chegevara » 27 Nov 2013, 17:40

@Priska, asi máš pravdu... genetika je proste genetika. Ešte pred pár rokmi som ich nemala, aj keď som športovala. Ale potom som začala viacej jesť a teraz, pri mojej výške 168 cm mám cca 70 kg. Dlho som sa nevážila tak neviem, ale túto hmotnosť si udržujem už dlho. Možno aj preto sa stala taká zmena. Kdohovie. Čo sa týka toho vyhladovania, nechcem to skúšať, aj keď viem, že to je pravda, pretože to je nezdravá forma chudnutia a zbytočne by som zničila nervy sebe aj ostatným. Takže sa s tým nakoniec musím zmieriť, nič iné mi neostáva...

@Dora, ako som už vyššie uviedla, mám 168 cm a vážim cca 70 kg. Takže si myslím, že chudnutie nie je odveci, aj keď lýtka asi nezmením ani pozitívnym myslením :lol:

niehaluska

Post by niehaluska » 29 Jan 2014, 21:42

ahoj chegevara, ak mas este zaujem o radu, ozvi sa. mne sa minule leto podarilo zo svalov zhodit. a nejak extra tazke to nebolo. aj vdaka tomu som mal doteraz najnizsiu bojovu vahu do kopcov, lebo velmi rad bike2!.
31r., 175cm, 80kg, moja téma
2009:110kg
8/2011:103,5kg, 8/2012: 76kg, 8/2013: 74kg toothsmile

Post Reply