BMI kalkulačka
Kalorické tabuľky

Opekané tofu s chlebom

Poďme dnes venovať vareniu len málo času. Použijeme tofu. Viem, niektorým ľuďom tofu nechutí. V tejto forme je to však lahôdka.

Postup je jednoduchý a za 10 minút máte navarené jedlo. Použite niektoré tofu, napríklad lahôdkové. Rozkrájajte ho na 4 plátky a tie okoreňte. Popis ingrediencií, ktoré sa mi osvedčili na korenenie aj vo vegetariánskej kuchyni (v článku za polovicou).

  1. Korenie môže byť podľa chuti. Ja používam korenie na grilované kura z Kanady Clubhouse La Grille Montreal Chicken Seasoning, neobsahuje žiadne éčka, ani glutamát sodný a chuť ohromí.
  2. Sójová omáčka bez glutamanu sodného Spicy Soy Sauce Seasoning od výrobcu Sempio. Netreba veľa.
  3. Na chlieb nakvapkám trocha tekvicového oleja.
  4. Chlieb je veľmi dobrý Slatinský celozrnný, dostať bežne. Alebo niektorý ražný. Alebo si upečte, to je najlepšie.

Postup.

Na panvičke opečte tofu z obidvoch strán. Na voľnom mieste môžete priložiť trocha papriky, alebo inú zeleninu.

Iný variant. Na voľnej panvičke môžete predhriať chlebíky, budú trocha chrumkavé. Zeleninu potom môžete podávať pred jedlom, napríklad tanier plný paradajok.

V prípade že chlieb nebol predhriaty, môžete po obrátení tofu na chvíľu prikryť chlebom.

Výsledok položíte na tanier a podávajte.

 

Toto jedlo je jednoduché a chutiť bude asi aj večným a zarytým nepriateľom tofu. Opekanie a korenia vytovria celkom novú chuť a tak trocha aj textúru tohto vhodného sójového jedla.

Miro Veselý
Spojme sa na LinkedIn: linkedin.com/in/miro-vesely

Tajomstvo chudnutia sa skrýva vo vašej chladničke!

©  Web chudnutie-ako.sk píše Miro Veselý od 27. 07. 2004.