Jillian, Cindy a ďalší priatelia na cvičenie

Športom k trvalej šíhlosti
Post Reply
Lise

Jillian, Cindy a ďalší priatelia na cvičenie

Post by Lise » 06 Mar 2013, 21:38

Srdecne vsetkych zdravim v teme, v ktorej sa chcem s vami podelit o zazitky a skusenosti s cvicenim podla trenerky Jillian Michaels, Cindy Crawford a ďalších (aj mužov). V skutocnosti ide skor o moje uvodne postrehy ako o skusenosti, nakolko s tymto druhom cvicenia len zacinam, co vsak povazujem za uzitocne minimalne z dvoch dovodov: mozu sa ku mne pripojit vsetci, ktori maju chut zacat a takto sa vzajomne podporime, okrem toho k nam mozu zavitat skusenejsi a poradit, inspirovat nas, alebo rovnako povzbudit. Vyssie spominam dve damy, podla ktorych som zacala cvicit, je ich vsak viac a patria k nim aj pani, takze zamerne sa neorientujem len na 1-2 trenerky, nakolko mi vyhovuje pestrost vo vybere. Mozno sa casom stabilizujem a vyberiem si na dlhsie obdobie jedno cvicenie. Mojou hlavnou motivaciou je posilnenie imunity, uprava hmotnosti a kazdodenne zlepsovanie telesnej a dusevnej kondicie. Meriam 178 cm a vazim 80kg, odhadujem, lebo ja sa nevazim. Vyhovuje mi neorientovat sa na kila, ale na centimetre. Co sa tyka jednotlivych cviceni a textov o Jillian, Cindy a pod.,nerozpisujem tu ziadne zdroje, ani linky, lebo su uz naozaj bezne dostupne na stiahnutie a dovolim si povedat, ze aj chronicky zname. Aktualne sa nachadzam v 1. leveli cvicenia 30 days shred, 9. den. Zajtra teda ukoncim 1. level a zacnem dalsiu etapu cvicenia v 2. leveli. Cvicenie zvyknem doplnat o 30 minut na orbitreku, podla toho ako to v dany den citim. Tesim sa na kazdeho cloviecika, ktory sa pripoji k cviceniu, alebo len tak potesi svojim nazorom, skusenostou. Tuto temu som si zvolila ako maly dennik, s ktorym sa sice nezvykneme delit s ostatnymi, ale ja som na tejto stranke nasla vela dobreho, ktore mam potrebu vratit v podobe mojich pocitov, alebo aj povzbudeni pre inych. Vsetci vieme, ze zakladom je vhodna strava, jej mnozstvo a zlozenie, ked k tomu pridame pohyb a obohacovanie duse, myslim ze zivot moze byt krajsi.

tini

Re: Jillian, Cindy a ďalší priatelia na cvičenie

Post by tini » 07 Mar 2013, 05:35

ahojki lise, pekna temicka ;) Ak by Ta to neobrazovalo, mna by aj tie linky zaujimali, ten prvy level napriklad, ze by som si to mrkla. A tiez by ma tie Tvoje centimetriky zaujimali;)
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

Petraa

Post by Petraa » 07 Mar 2013, 09:16

Ja sa pripájam k tini. Tiež by ma zaujímali tie linky.
Lebo ja to síce zatiaľ necvičím, bo som ešte nedozrela do tohto štádia :-))) asi, alebo čo.
Ale teda ozaj o tom uvažujem už dlhšie, že začnem cvičiť doma takéto nejaké cvičenie. Najmä teda kvôli tomu, že zumbu mám dvakrát do týždňa a plávanie raz a teda niekedy medzitým by som možno raz dala aj takéto cvičenie doma.
No zatiaľ sa mi nepodarilo sa prehovoriť. Ale snáď aj k tomu dôjde.
No a vtedy by som už mala rada nejaké to videjko pripravené.
Tak ak by sa ti dalo, tie linky tu by ma potešili.
42, 177, max. 08/11, zač. 04/12, - 12 16/5/12, - 20 24/8/13, 3. cieľ: - 9

Iba hlupák robí tú istú vec znova a znova a pri tom očakáva iné výsledky. A. Einstein

Priska

Post by Priska » 07 Mar 2013, 09:51

Zienky som davala link na tu Jillian v teme "Cvicenie doma" ale uz neni funkcny :roll: tak nahradny... https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8 ostatok vygooglite...
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)

"Nas zivot je taky, akym ho robia nase myslienky..."
"Disciplina je mostom, medzi cielmi a vysledkami."

Petraa

Post by Petraa » 07 Mar 2013, 10:30

Priska díky moc za aktuálny link.
Keď sa prepracujem domov, tak si to stiahnem asi. Keby aj tento chceli urobiť časom nefunkčný ... :roll:
42, 177, max. 08/11, zač. 04/12, - 12 16/5/12, - 20 24/8/13, 3. cieľ: - 9

Iba hlupák robí tú istú vec znova a znova a pri tom očakáva iné výsledky. A. Einstein

dievcatko_123

Post by dievcatko_123 » 07 Mar 2013, 15:45

Lise, super témička thumb1
Prvý cieľ - 70kg
Druhý cieľ - 65kg
Tretí cieľ - splniť cieľ č. 1

Image

Lise

Post by Lise » 07 Mar 2013, 20:36

Ahojte dievcata, dakujem za povzbudenie, dnesok som napokon necvicila, lebo sa ledva motkam, kedze mi zacali "moje dni" a tento prvy den mi je dost na nic. Takze to nesilim a 1. level ukoncim zajtra. Priska dakujem, ze si sem dala link na Jillian z tvojej temy ;) Aj ostatne cvicenia najdete na youtube, alebo tak ako som nasla ja: na ulozto. Je tam fakt vsetko, kazdy level a tiez dalsie cvicenia od nej. Mozno pre pokrocilejsich zopar veci chyba, ale kedze ja sa este neradim do tejto kategorie, tak ma to momentalne netrapi. Cvicim si 30 Days shred 3 levely a potom prejdem na cvicenie s nazvom Ripped... To je trochu narocnejsie. Aj toto cvicenie je komplet na ulozto. Fakt sa nijako nenatrapite, aby ste to nasli.

Tini merala som sa zatial len pred zaciatkom cvicenia (pred 1. levelom): Prsia-103 cm, Pas-88 cm, Boky-110 cm, Stehno-61 cm, Lytko-40 cm, Rameno-30 cm. Najblizsie sa budem merat po skonceni 3. levelu cvicenia, cize o 20 dni (cvicenie 30 days shred ma 3 levely, kazdy sa cvici 10 dni), takze potom napisem, co nameram, zatial mi pre potesenie stacia uz teraz trochu volnejsie nohavice a aj menej obtiahnute tricka na rukavoch, nehoriac o celkovom pocite uvolnenia, ale to iste vsetci pozname.

Ako ste sa dnes mali a ako sa darilo v cviceni?

darka

Post by darka » 07 Mar 2013, 21:38

Lise,krásna ďalšia témička thumb1 .No ja momentálne posledné obdobie bez cvičenia, :roll: , máme v robote teraz toho nejak veľa,a my keď máme v práci veľa,tak naozaj sedím len chvíľku,inak som celý čas na nohách a pobehujem.Takže keď prídem domov,som vyšťavená ako citrónik toothsmile .Aj dnes som dorazila 18.30,a to máme doma malú prerábku,takže sadla som si až teraz :roll: .Bolí ma celý človek,takže som s vami duchom stále a sledujem aké ste šikulky. thumb1 thumb1 Už sa teším,až sa to u nás v práci trošku umúdri,pevne dúfam,aby mi zostala energia už konečne aj na cvičenie s vami. ;) Posledné dni mám pocit,že deň má málo hodín :roll: :roll:
výška 169 cm
dňa 27.12.2012 váha91,5kg
dňa 2.7.2013 váha 75,5kg prsia 103,pas 83,boky103
dňa 1.10.2016 váha 88 kg

Lise

Post by Lise » 07 Mar 2013, 22:10

Mila darka, tak to si velmi cenim, ze si ma prisla pozdravit, napriek tomu, ze mas toho dnes vyse hlavy a ako citam tak nielen dnes. Poznam tieto stavy, takze ta plne chapem. Predpokladam, ze spanok pre teba bude vykupenim. Dufam ze sa stihas v praci aspon napapat, lebo ked je clovek v tempe, tak nevie kde je sever. Dopraj si pohodku teraz moja, nie si stroj. Budem sa tesit na kazdu tvoju spravu o beznom zivote, plysak s tvojim menom funguje dalej, pozdravuje ta xstrechx Ja mam tiez dnes dost, nielen kvoli menzesu, ale aj kedna kamoska ma trochu v nie najlepsom prekvapila, do toho dalsie ine veci...proste dnik dnes narocnejsi, ale slniecko opat vyjde...vlastne uz vyslo, ked je tu darka xstrechx Kamoska, o ktorej som si myslela, ze trosku inak zmysla sa ma dnes pyta, ze na co cvicim, ked sa chystam otehotniet...nech to uz necham tak, ved aj tak priberiem, tak na co sa trapim. Tejto osobe sa nezvyknem zdoverovat, ale clovek obcas nieco vypusti, ved sa roky pozname a po case ma zabije takuto poznamkou. Nastastie o svojej nalade rozhodujem sama, nie druhi ludia, ale klamala by som, keby som trvdila, ze ma to neprekvapilo. Nemyslim si, ze ked sa zena chysta otehotniet, tak ma skoncit vsetku starostlivost o seba, samozrejme ak sa bavime o rozumnych mierach. Myslim si, ze adekvatny pohyb a vyziva su prave v tomto obdobi zdravou volbou pre oboch. Takze v skratke tolko...aha, este musim vyriesit jednu vec a to je pitny rezim ked som mimo domu...dievcata, som v koncoch....ak za hodinu necikam 3krat, tak asi vobec :-))) Mam 3 miesta v meste, kde chodim piskat, ale co je sranda, skoro vzdy tam stretnem tych istych ludi...to ma ukludnuje, ze v tom nie som sama. :-))) Darka aj dievcence zatial sa lucim, caka nas pokojna noc s dobrymi snickami a anjelom straznym.

darka

Post by darka » 07 Mar 2013, 22:27

Milá Lise,posielam ti obrovské pohladenie.Ja som tiež niečo podobné zažila s kamoškou nedávno,podľa mňa závidia,lebo sme krásne,a budeme ešte krajšie toothsmile toothsmile .ja si myslím,že práve psychická pohoda,ktorú ti cvičenie prináša,a radosť zo seba,sú najlepšie podmienky pre príchod nového človiečika toothsmile toothsmile Lise želám ti krásne chvíle v ríši snov toothsmile ,a krásne sa vyspinkaj ;)
výška 169 cm
dňa 27.12.2012 váha91,5kg
dňa 2.7.2013 váha 75,5kg prsia 103,pas 83,boky103
dňa 1.10.2016 váha 88 kg

tini

Post by tini » 08 Mar 2013, 05:28

ahojki Lise, ja si zas myslim, ze to nemusela byt zavist ani ine taketo protivne vlastnosti, ale skor mam pocit, ze bezni ludia nie celkom rozumeju celemu systemu stravovania a veci, suvisiacich s priberanim. Totiz pri tehotenstve clovek nemusi vobec pribrat daco navyse, ak sa stravuje primerane. Priberaju vacsinou zeny, co jedia privela. Alebo ak teda je organizmus nejak hormonalne rozhodeny, co u niekoho tehotenstvo asi sposobit moze. Moja svagrina teraz nedavno porodila babatko, ja som ju teda nevidela, ale vraj aj pocas tehotenstva bola stihla stale a mala len brusko. A ja sama, hoci som sa extra vtedy este nejak stravou nezaoberala - pri prvom dietati som pribrala 12kil a ked som sa vazila doma, asi ked mal 1 mesiac, tak som mala vsetko prec a ked mal 3 mesiace, tak som o 2 kila mala menej ako pred otehotnenim. Len skoda, ze potom som zacala prilis vela jest, najma sladkosti, tak sla vaha pekne hore postupne.
Takze ja si myslim, ze praveze je super dat si dokopy telo pred tehotenstvom, aj co sa tyka tuciku ale aj celkovej kondicky, lebo cim je lepsia, tym podla mna aj tehotenstvo sa lahsie zvladne. Nevraviac aj od okamziteho uzitku z pohybu. Cloveka to nepotesi, taketo "povzbudive" reci, ale asi kazdy z nas si jednoducho na podobne rypanie a nepochopenie zvyknut musime, a najma sa naucit si to nepripustat.. takze sa drzkaj thumb1

tini

Post by tini » 08 Mar 2013, 05:46

ahojte, no este som sa dostala kuknut troska tie videa. No cvicenia su tam fajn, sa mi zda, aj Jillian je kocka, len nosi dake moc nizke teplacky toothsmile toothsmile toothsmile Nuz, ja teda moc na tento typ cvicenia nie som, a to nie preto, ze by som bola leniva, nemam nejak vztah k takemuto typu cvicenia, asi kazdy mame blizsie k dacomu inemu, ved na vyber je toho dost. A teda, ja by som to v nasom pidi bytiku realne nemala kde cvicit brxe A som kukala, ci nenajdem tie diely co tu bola minule Jillian natacat, ale teda asi este nie su hotove, ktovie kedy ich zavesi na net..

Lise

Post by Lise » 08 Mar 2013, 21:24

Tini DVDcko, co sme tocili s Jillian je v priprave, si super, ze si pamatas thumb2 Jillian sa vyjadrila, ze nam ho da za odmenu, podla toho, ako sa nam bude darit v nasich cieloch...cize ziadna automatika xnieniex Mohla som ja oponovat, kolko som chcela, ze sme sa na nom vsetky nadreli, vlastne zdravie polozili, Darku ritka bolela, atd, atd, atd....Jillian si to nedala vyhovorit, proste maka sa dalej a mam jej posielat reporty, v akych stadiach sa nase snazenia nachadzaju. Mozno este tvoj lobing by stal za to, ale neviem, neviem..mam taku skromnu obavu, ze ty by si sa postavila na jej stranu :-)))

Dievcatkoooo, krory dnik cvicis? ak dobre pocitam 4-5 ty? ci mimo som? Ako ti to ide? Stihas sa dvihat zo zemi? Vies co, ja mam dost hlavne na konci pred strecingom, ten cvik na podlozke na brucho, ked striedavo krcis nohy v kolenach a natahujes...ja uz odpadavam a v tom Jillian zahlasi "five more" (este 5) :-)))

Petraa pamatam si ta z publika, na tu atmosferu sa proste neda zabudnut, ako sa ti dari moja?

Darka uz asi chrupka...alebo nieco fajne papa na druhu veceru xmrkvax

tini

Post by tini » 09 Mar 2013, 06:03

lise, ved toto. Ja pisem najma preto, lebo teraz uz som opat zacala chodit do posilky, a mienim aj s behom dnes zacat, takze toho casu je dako menej, a veru by bolo pre mna vediet, kedy budu dalsie cvicenia. Totiz aj ked sedim v publiku, musim si na to seriozne vyhradit cas. Ja teda verim tomu, ze darit sa vam bude, je to aj pekna motivacia, a mat DVD specialne a osobne od Jillian - to je ozaj bomba thumb1 thumb1

dievcatko_123

Post by dievcatko_123 » 09 Mar 2013, 14:13

Ahoj Lise, včera som "odcvičila" 4. deň. Ale musím sa priznať, že nie tak celkom celý, nevládala som nič. Od 5:30 som bola v práci a včerajšie MDŽ sa odzrkadlilo aj na počte našich zákazníkov... Domov som prišla o pol šiestej večer hrozne unavená... Ale povedala som si, že si idem aspoň kúsok zacvičiť, tak pokiaľ som vládala som odcvičila a keď už som nevládala tak som prestala.. Nemusím prepínať za každú cenu.. Potom ma to aj hnevalo, že som nedocvičila celé cvičenie, ale fakt som nevládala.. Inak mi to ide celkom dobre si myslím... Mňa zabíjajú tiež tie cviky na brucho :-) Ale snažím sa... Dnes si dám prechádzku, upratané doma už je :D a možem sa pustiť do cvičenia xsvihx Potom čakám na info ako Ti ide druhý level :D aby som sa mala na čo tešiť :) Drž sa moja zlatá, nech sa Ti darí thumb2
Prvý cieľ - 70kg
Druhý cieľ - 65kg
Tretí cieľ - splniť cieľ č. 1

Image

Post Reply