elipticky trenažer

Športom k trvalej šíhlosti
nellka3

elipticky trenažer

Post by nellka3 » 13 Jan 2012, 23:23

ahojte....chcem sa spytat ako dlho a často treba cvičit na elipticali??...som postava taka "hruška" xudivx čiže potrebovala by som zhodiť od bokov dole ;) len sa bojím že mi svalstvo velmi narastie..na akej zataži treba cviciť.? dakujem! xdancex xdancex

tini

Re: elipticky trenažer

Post by tini » 14 Jan 2012, 08:34

ahojki nelka, z tych bokov zhodis len celkovym chudnutim, na to ti ziadne lokalne chudnutie nepomoze. Takze strava a pohyb, kardio je dobra volba. Striehni si tepy, aby si ich mala na chudnutie. Z elipticalu by si urcite nemala naberat svaly. a ako casto cvicit.. kazdy druhy den urcite mozes, casovo ako sa ti da, ale hodina by mala stacit. Kolko mas kil a ako sa stravujes?
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

nellka3

Post by nellka3 » 14 Jan 2012, 09:15

tak dufam že tie svaly nejak nenaberiem mam 67 kil pri vyške 173 možno to nie je vela ale vidno tie boky a stehna tak trošku viac :roll: stravovat sa snažim zdravo hlavne zelenina a ovocie nie som velmi ani na masko, a ked už tak tak skor kuracie morčacie,pitny režim :voda bylinkove čase..tie sladke kofolky a tak nenávidím (chvalabohu)..samozrejme že niekedy ma prepadne aj taka panika že ideme na pizzu a tak xmurx xmurx xmurx xmurx

tini

Post by tini » 16 Jan 2012, 05:58

nellka, napis, co presne jedavas. Ta strava je totiz dolezitejsia ako trenazer pri chudnuti. Ani vela ovocka neni OK. a masko prave obcas je fajn. precitaj si nieco o spravnom stravovani..
41 rokov, 178 cm, cca 63,5kg, max vaha 92kg,
Ciel: Zit zivot naplno. ;) Zivot je pohyb. ;) Kalokagatia.

"Dobre vidime iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné."

natálinka

Post by natálinka » 17 Jan 2012, 17:43

Ahoj Nellka ,ja som si tiež pred dvoma týždnami kúpila trenežer ale nevydržím na nom dlhšie ako 5 min. nechápem lebo inak cvičievam viac menej od detstva.Ale malo by sa vraj aspon 40 min....nech sa ti darí ;)
Image

nellka3

Post by nellka3 » 17 Jan 2012, 20:12

snažim sa stravovat zdravo...ale v poslednom čase to ide so mnou dolu vodou robim xpapax xpapax xpapax :( potrebujem zhodit aspon 7 kil...dufam že sa to leta podarí..:D a vlastne celkovo spevnit postavu a mat nejaku tu kondičku citim sa strašne xbeex xbeex

natálinka

Post by natálinka » 18 Jan 2012, 10:19

Nooo Nellka ja som na tom podobne tiež nemám nadváhu ale sebavedomie je na bode mrazu xudivx ,váha mi stojí dokonca išla o pol kila nahor :( ,ale toto forum je tu na to aby ti tie skúsenejšie poradili a podporili ťa... ;)
Image

flash

Post by flash » 15 Feb 2012, 08:34

Potrebuješ "zlomiť" metabolizmus, momentálne nastavený na šetriaci režim. Cvič dvakrát denne, daj dolu denne cca 1500-2000 kalórií, na začiatku bude telo štrajkovať a nebude sa chcieť vzdať kilogramov, ale potom sa náhle "zlomí" a pôjde to pomerne rýchlo dolu. Vlastná skúsenosť - 1.1.2012 som mal 112,6 kg, dnes 107,0 kg, a pôjde to dolu aj ďalej.

A zabudni na diéty či na hladovky. Daj si pozor iba na to, aby si sa neprejedala a nenapchávala sa hlúposťami typu fastfood. Pri normálnej vyváženej strave a extra dávke pohybu sa telo rýchlo dá do poriadku aj bez týrania sa odopieraním si normálneho jedla.

Ak môžem doporučiť, snaž sa na elipticale držať si také tempo, aby si mohla ešte normálne dýchať a rozprávať, ale zasa nesmieš ísť pomaly, lebo potom šlapeš aj hodinu a nič z toho nemáš. Radšej jazdi rýchlejšie a s menšou záťažou, ako naopak, potrebuješ totiž spáliť tuk a to chce aeróbnu aktivitu. Trištvrtehodinka až 50 minút v svižnom tempe ti spotrebuje kľudne aj 1000 kalórií, nemusíš to hnať do dlhších časov.
Nie sú žiadne emócie, je len mier.
Nie je žiadna nevedomosť, je len poznanie.
Nie je žiadna vášeň, je len vyrovnanosť.
Nie je žiadny chaos, je len harmónia.
Nie je žiadna smrť, je jen Sila.

myself

Post by myself » 15 Feb 2012, 09:30

1500-2000 kalorii je 6300-8400 kJ. To je denny energeticky prijem niektorych zienok tu na fore, takze to co zjedia maju podla tychto cisel aj vybehat a uz im *nic* nezostane. Este na porovnanie, na takyto vydaj musi 85 kilovy clovek behat rychlostou 10km/h (~6minut na kilometer) asi 2 a stvrt hodiny. Si si tymi cislami isty?
The soil of a man's heart is stonier. A man grows what he can... and he tends it.

flash

Post by flash » 15 Feb 2012, 09:34

Ja behám na eliptickom trenažéri rýchlosťou 19,7-24 km/h, cca 45-50 minút spotrebujem podľa počítadla 1000 kalórií. Idem až na "overflow", keď sa počítadlo dostane na 999 a začína znovu od nuly.

A nezabúdaj, cvičím dvakrát denne. Ráno si dávam 30-35 minút, večer 45-50 minút. Cez víkendové dni dávam aj 2x1000 kalórií - tisíc ráno a tisíc večer :D

Mimochodom, už som musel dávať dohromady orbitrek, lebo odišli na brzdnom kotúči obe klzné ložiská, dávam mu riadne :D. Uvidíme, koľko vydržia tieto nové, lebo ja sa s tým proste nebabrem. xbehx

myself

Post by myself » 15 Feb 2012, 09:43

Ja ti nezazlievam, ze makas. Iba sa mi nepaci, ze davas taketo rady a cisla typickemu miestnemu osadenstvu. Niekto by to mohol zobrat prilis vazne a skoncit vedla v temach o anorexii a bulimii. Howgh.
The soil of a man's heart is stonier. A man grows what he can... and he tends it.

flash

Post by flash » 15 Feb 2012, 10:18

No, tak ja s anorexiou skutočne nemám nič spoločné :D Veď predsa všade píšem, že normálne jem, aj keď samozrejme dávam pozor na vyslovene nezdravé potraviny. Ono sú v podstate dve cesty ako chudnúť. Buď obmedziť príjem, alebo markantne zvýšiť výdaj. A ja som si vybral tú druhú. Ale nepopieram, že aj tá prvá - menej telesnej námahy a viac odriekania v jedle - funguje, a pre určitú skupinu ľudí je dokonca vhodnejšia ako moja. Nie každý má náturu na to denne drieť.

Mimochodom, nedávam tu nezdravé rady z brucha, lebo pred tým, než som nabehol na tento štýl, poradil som sa so svojím doktorom. Predsa len, nechcel som si prehnaným úsilím byť zdravší zničiť si zdravie, a mám tak trošku problémy so srdcom (brachykardia, výrazne dlhší PQ interval). Doktor ma však vyviedol z omylu. Povedal mi, že cvičenie na elipticale si môžem dopriať koľko chcem, a že sa nemôžem zničiť, a vraj mi to len a len prospeje. Samozrejme je ale nutnou podmienkou, že netreba cvičiť ku úplnému vyčerpaniu a odpadnutiu, ale tak, aby som zvládal normálne dýchať a rozprávať popri tom - čo v pohode spĺňam.

Ytak

Post by Ytak » 15 Feb 2012, 20:27

flash, mam taky dojem ze si si absolutne neprecital ziadne vseobecne rady ktore sa na tomto fore zvycajne davaju, rozhodne tu nikto neradi nikomu aby drzal diety a uz vobec nie hladovky xbpx otazne je ci si uvedomujes co je normalne jedenie...ja tiez jem normalne, a mozne dlho diskutovat o tom co to ta norma je ;) kazdopadne moja norma je urcite ovela nizsia a zlozenim ina ako tvoja norma :-))) , lenze niektore zienky co sem zavitaju a pytaju radu, si pod normalnym jedenim predstavuju casto krat nieco co je hlboko pod hranicou normy a casto krat uz hotova hladovka a takej osobe nadsene pisat ze ma dvakrat denne tvrdo makat tak skonci v nemocnini...uz tu pisali niektore slecny so jedli tak 3 jablka denne a 4 hodiny denne cvicili, behali, brusakovali..pod normalnym jedenim si vela ludi predsavuje velmi vela veci, preto si treba davat pozor kto sa na co pyta a ako sa mu odpovie :roll:

klobuk dole pred to makackou co predvadzas, lenze tvoja skusenost sa neda jednoducho skopirovat na kazdeho, su tu maminy ktore nevedia co skor, casto krat varia tri rozne jedla (sebe, detom a manzelovi) vela ludi tu ma male deti, ktore vyzaduju velke mnozstvo casu, su tu ludia co robia na smeny, dokonca tusim niekto pisal ze robi v noci...ani ja osobne si neviem predstavit cvicit rano aj vecer :-))) ja mam iny recept ktory funguje mne ;)

miguelka

Post by miguelka » 16 Mar 2012, 09:05

Ahoj všetkým, neviem prečo, ale mňa jednoducho cvičenie na eliptickom trenažéri nebaví. Mala som ho doma, ale predala som ho. Príde mi to hrozná nuda, stále rovnaký pohyb dookola. Mám radšej aerobik, zumbu a plávanie. Keď som u tej zumby, nemáte niekto skúsenosti s hrou zumba na PS3 move? vďaka
ortézy a tejpovanie umožňujú cvičiť aj s menším zranením

joly

Post by joly » 09 Jun 2012, 11:26

tiez musim reagovat na flasha...radit tu ludom, ze denne maju dat dole 1500-2000 kalorii je fakt pritiahnute za vlasy...aj tak sa to neda presne odhadnut...ja mam celkom slusny eliptikal a ten mi po 45-50minutach cvicenia pri cca 20-23km/h rychlosti narata zhruba 500-600 kalorii...ono asi aj dost zalezi pri akej zatazi na nom cvicis, ja mam 8 stupnov a zacinala som na prvom, teraz cvicim na druhom...a co znamena cvicit tak, ze mozes popri tom rozpravat? ved pri spalovani tukov pri cviceni je najdolezitejsie sledovat si optimalnu tepovu frekvenciu podla stareho znameho vzorca (220-vek)x0,7.
koniec koncov pre chudnutie je najdolezitejsie spravne stravovanie, cvicenie je na nejake to urychlenie a formovanie postavy...neviem preco by mal niekto cvicit 2x denne, jak mulica, ved my tu nie sme vrcholovy sportovci pred majstrovstvami...uplne staci 45minut 4x tyzdenne, teda mne to funguje ;) mam muza, dieta a svoje konicky a nebudem ich predsa zanedbavat, len aby som cvicila o stosest :D

Post Reply