Page 1 of 18

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 15 Feb 2010, 07:18
by Lauraa
Kde sa dajú prosím Vás kúpiť pšeničné otruby?

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 15 Feb 2010, 17:38
by Estera
Lauraa: pšeničné otruby možno kúpiť napríklad v Kauflande.

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 21 Feb 2010, 11:16
by ViktóriaM
Chcela by som sa spýtať šikovných, skúsených pekárov – Do tohto nekysnutého chlebíka sa môže dať namiesto pšeničnej celozrnnej múky špaldová? Neviem, či je kombinácia ražná a špaldová múka vôbec vhodná... Ak to máte vyskúšané, chutí lepšie ako so pšeničnou celozrnnou múkou?

A ešte jedna otázka. Namiesto čaju nestačí obyčajná voda?

Ďakujem pekne za rady.
;)

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 21 Mar 2010, 11:25
by Ninny
ahojte

viktória, Ivo predtým písal, že aj Špaldová múka sa da použiť v chlebe.

Kde kupujete cmar? Vraj sa predáva v Lidli, tiež je pod názvom CMAR, alebo to ma nejaký iný názov?

Diky :)

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 21 Mar 2010, 11:45
by apolenka
Ninny: špaldová múka je veľmi dobrá na chlieb. Cmar sa dá kúpiť aj v Jednote a niektorých iných obchodoch. Buď sa popýtaj, alebo pozri zloženie.

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 21 Mar 2010, 17:21
by Ninny
Už som našla ten cmar, v Lidli - Podmaslí Kysané PILOS :)

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 21 Mar 2010, 20:16
by Ninny
Jaj, tam je to napísane aj po slovenský.. na druhej strane škatule, že CMAR ZAKYSANÝ xclapx

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 21 Mar 2010, 21:38
by Ninny
HOTOVO! Chlebík je fakt super... mňam.. Ľahká a rýchla príprava, krásny tvar a skvela chuť :)

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 26 May 2010, 10:09
by jano
Ahojte.
Vcera som skusal robit ten Ivov chlieb ktoreho recept je na zaciatku tejto temy. Robil som polovicnu davku. Ocividne sa mi nepodaril pretoze vsetci tu pisu aky je dobry, ale ja to povedat o mojom nemozem  . Dal som vsetko podla receptu, akurat namiesto sacharinu som dal cukor. Cesto mi vyslo velmi lepkave a riedke. Takze som navyse este aj dosypal trochu muky, ale aj tak bolo riedke. Nechcel som to prehnat. A po upeceni je taky vlhky v nutri. Zda sa mi ze je surovy. Ked ho budem robit nabuduce, tak skusim urobit hustejsie cesto(dam menej caju). A mozno ho budem piect dlhsie. Mam novu elektricku ruru, takze v tom by nemal byt problem. Ked robim pizzu, tak je za 15 min hotova. Ak mate nejake rady pre mna tak by som bol vdacny  .
Dakujem
jano

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 26 May 2010, 15:31
by ejdzi
Jano: ja mam s Ivovym chlebom podobnu skusenost. Preluskala som celu temu, aby som zistila kde robim chybu a doteraz neviem. A to som ho skusila piect niekolkokrat presne podla receptu. Chutovo nic moc, cely sa mi rozpadaval, tak som prestala skusat. Tiez nechapem kde robim chybu...

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 26 May 2010, 21:11
by tini
mili moji, ja som tiez chlebik skusala asi raz ci dva razy.. ktovieako sa mi neupiekol tiez, a to som ho robila aj v bochnikoch aj ako kolac na plech. Chutovo mi to chutilo super, ale furt som mala pocit, ze to je bud nedopecene, alebo potom uz naopak moc tvrde. A tiez som neprisla na to, v com robim chybu. A tak pouzivam jeden super vyskusany recept na celozrnny chlebik, variujem zlozenie muky, a vyjde vzdy super. A ovsaky jedavam tak ci tak inokedy.

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 27 May 2010, 17:17
by jano
Niesom si isty ci som kupil dobry cmar. Neviem aku ma mat hustotu ale ten moj bol dost riedky(nieco medzi mliekom a kefirom). Napadlo ma, ci by niekto z tych komu sa ten chlieb dari robit, nemohol poslat nejake fotky. Napr. ako ma vyzerat cesto po hnieteni, ako chlieb po upeceni, po prekrojeni.... To by dost pomohlo.
Neviem ci sa sem daju davat fotky. Ak nie tak by som poprosil na mail: masaky@zoznam.sk
Inac mimochodom aj ked sam i zatial nepodaril idealne urobit, dakujem Ivovi za recept na chlieb bez drozdia. Vyzera to tak ze som na drozdie alergicky.

Dakujem.

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 01 Jun 2010, 15:06
by vranka
Tak ja som pred chvíľou ten chlieb dopiekla (len tie fotky som zabudla). Cesto som mala možno až veľmi tvrdé, cmar som mala dosť hustý, bol skoro ako acidko, a čaj som nedala vôbec. Zamiešala som cmar s vločkami a otrubami a nechala som to chvíľu postáť (kým som sa naobedovala), potom som pridala aj zvyšok. Potom som pridala ešte možno deci vody, alebo ani toľko nie - kým sa to zlepilo dokopy. Robila som ho z pol dávky a dala som aj celý pr. do peč. Aj tak som to rozdelila na dva menšie chlebíky (vlastne na štvrť celej dávky). Slnečnicové źrnká som dala do cesta a posypala som ich sezamom a ľanom a pečenie som skrátila asi o 5 min.
Výsledok - asi som ho narezala veľmi plytko, lebo obidva praskli. Chlebík sa mi mrvil pri krájaní (lebo som nedočkavá xhamx , a krájala som ho ešte horúci), bol taký vlhší (neviem, či taký zostane keď vychladne, ale nobolo to na škodu) a chuťovo super. Nabudúce skúsim tie fotky.

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 27 Jan 2011, 16:56
by Edra
Prave dopecene. Tiez z polovicnej davky a k lyzicke sody bikarbony som pridala i lyzicku prasku do pecenia. Caj som prilievala na konci hnietenia, ked sa mi zdalo, ze je cesto prilis 'huste.' Piekla som 20min na 220stupnov a 20min na 200stupnov, v rure som nechala este 15min po vypnuti, na spodok rury som dala vodu. Vysledok: krasne chrumkava korka zvrchu ale na spodku chlebik nedopeceny, krajala som opatrne za horuca, ale chlebik je zvnutra prilis vlhky az surovy. Tak teraz tie krajce 'susim' :roll: Chutovo je prijemny a ked si predstavim, co vsetko v nom je xdancex Urcite vyskusam znova, pravdepodobne rozdelim na 'dve knedle' a vodu v rure skusim vynechat.

Re: Recept na nekysnutý chlieb z ktorého sa chudne

Posted: 03 Feb 2011, 13:11
by Edra
Po tyzdni som skusila znova ('vyrobok' z minuleho tyzdna som tiez uspesne schrustala) a vysledok: UZASNY UZASNY UZASNY!!!! thumb1 Opat z polovicnej davky. Rozdiel oproti minulemu tyzdnu: otruby, vlocky a cmar a cast caju som nechala dobre nabobtnat, pridala som pol balicka prasku do peciva, cesto som rozdelila na dva mensie bochnicky/knedle a piekla som ako minuly tyzden len som do rury nedala kastrol s vodou. Chlebik krajam az takmer vychladnuty, hoci mu je tazko odolat (ved pol bochnika uz nie je), nedrobi sa a naozaj chuti bozsky...uz to vidim na rutinnu zalezitost!!! xclapx