zmena zivotneho stylu, zaciatok chudnutia. drzte palceky

Vaše názory, skúsenosti, tipy, otázky na tému chudnutie. Tu sa môžete poradiť o veciach, s ktorými si nie ste istí. Alebo, ak viete, môžete poradiť ostatným, čo sa osvedčilo vám...
Post Reply
Cabinko

Re: zmena zivotneho stylu, zaciatok chudnutia. drzte palceky

Post by Cabinko » 14 Mar 2016, 11:34

vcerajsi rozpis pre porovnanie, pretoze snim niesom moc spokojny
hmotnosť ráno na lačno: 96,0 kg
spánok: 5 hod 46 min
kalorický výdaj: pasivny 2 317 kcal, aktivne 6 574 tj. spolu 8 891 kcal
pocet krokov: 31 998
spalenych kcal:
tura: 4 465 kcal
fitko: 1 305 kcal
prechadzka: 245 kcal
chodza mimo aktivitu: 157 kcal

strava:
7:45 budicek, priprava na turu
8:30 75g kolacik z oslavy, 190g mini kukuricky v slanom naleve (neviem ako sa to vola, sklenena flasticky)
8:45 ochod zaparkovat auto v ciely a prijazd na dohodnute miesto stretnutia
9:15 kebab v spenatovej pite
10:08 odchod vlakom
10:30 vychadzka zo stanice, zaciatok tury
11:00 banan po najvacsom stupaku
11:00-13:40 priebezne som pil moj kokteil energeticku bombu 1l (250g tvaroh, 1,5 bananu, 500ml plnotucne mlieko, 35g cokoladovy protein - vsetko rozmixovane)
13:40 prichod do destinacie na opekanie a opekanie
14: 30 obed cca 50g cibula, 30g zemiak, 250g bravcova krkovicka a 350g mrkva (pecene v alobalovej nadobe)
15:20 odchod z opekacky
17:00 koniec tury, prijazd do krcmi toothsmile
17:15 matovy caj (sackovy xudivx ) s citronom
18:00 prichod do fitka
18:10 predtreningovka (kofein + neviem co - no neucinkovalo to na mna)
18:15 silovy trening ramena 4 cviky, nohy 3 cviky, brucho 3,5 cvikov
20:45 sprcha
21:00 odchod z fitka
21:00 Mc Donald cheeseburger, chickenburger (viem nieje to moc vhodne, ale siel som este sa prejst za kamosom a na pokec a potreboval som do tela dostat nejake jedlo a proteiny a sacharidy
22:30 prijazd domov
22:30 Mc Donald big mac
23:30 proteinovy napoj s vodou
00:30 spanok

bielkoviny: 260g
sacharidy: 350g
tuky: 185g
kalórie: 4 400 kcal
- vypil som asi 2,5 l vody (fitko neratam) - podla farbi mocu som ale na ture mal pitny rezim slaby, nabuduce na tom musim zapracovat

niesom zo vcerajskom velmi spokojny co sa stravy a pitneho rezimu tyka xudivx , ale po fitku som zvolil mc ak mensie zlo ako ak by som nezjedol tak dlho nic po cviceni a ture

ako som pisal buduci tyzden zacnem trosku iny rezim a hlavne trosku viac budem pedantny, ziadne vynimky ani mc
25 rokov, 177cm MT

jan 100,8kg
feb 97,4kg
mar 93,3kg
apr 87,6kg
maj 82,1kg
jún 78,6kg

júl 79,0kg

Začiatok 25.1.16 103,9kg
1. do 15.4. 90kg thumb1
2. do 7.5. mať 87kg thumb1
3. do 23.6. mať 80kg thumb1

4. do 30.7. mať 75kg
5. udržať to

Image

dika

Post by dika » 15 Mar 2016, 08:17

cabinko, v pohode, ved diskutujeme a nazory a skusenosti mame rozdielne thumb1 preto tazko radit niekomu a vlastne ani sa neda lebo tych smerovani je tolko vela, ze akurat chudnuci clovek ma z toho riadny gulas. takze radsej pocuvaj ludi, ktory ta poznaju, s kt. trenujes, kt. maju uspechy o ake snivas aj ty.
strava je zaklad. tvori cca. 80% + 20% pohyb. a ten pomer medzi S:T:B a vyska prijmu sa meni, podla toho, ci chudnes, tvrdo trenujes (ci mas objemovu fazu alebo rysovaciu) alebo udrziavas. presnu vysku a pomer si myslim, ze nikto netrufne povedat. co sedi na jedneho, nemusi vyhoviet tebe. jednoducho skusaj a sleduj, co ti robi dobre a mas pri tom zelane vysledky a hlavne dlhodobo udrziavatelne ;) lebo nie je najvacsi problem byt vzorny par mesiacov a dostat sa do formy ale co potom ;)
drz sa a nech sa ti dari aj nadalej thumb1

Cabinko

Post by Cabinko » 15 Mar 2016, 09:58

dakujem a mas samozrejme pravdu thumb1 zivotny styl a jedalnicek sity na mieru kazdemu neexistuje. tak ved kazdy z nas ide do svojho ciela svojim tempom a cestickou ale podstatne je ze tam vsetci ideme. a nastastie viem ze vela ludi sa toho "jojo" efektu obava ze v udrziavacke polavia a vratia sa do starych kolaji, ale ja sa toho moc neobavam, ja si myslim ze mam dost dobry a rychli metabolizmus aby som to mal vpoho. len problem bol ze som predtym nepil ani 2l vody denne, kazdy druhy vecer som mal vyprazany syr s hranolkami, tatarka, kecup, ranajky som vynechaval, casto som sa napraskal na obed a potom az veceru a pod., pracu mam sedavu takze ziadny pohyb, prisiel som domov zase na pc ziadny pohyb, niekedy som nemal mozno ani 2 000 krokov za den atd. u mna sa toho nakopilo velmi vela a ta vaha aj tak pribudala na ten extrem v ktorom som bol pomerne mierne. teraz ked som sa uz do toho konecne dostal a cvicenie ma bavi nemienim s tym prestat, turistiku si mozno tiez oblubim, so zdravim jedlom problem nemam a aj potom ked si dam obcas nezdrave tak to nebude na dennom poriadku...uz len si budem musiet v kuse strazit ten pitny rezim :roll: s tym stale trochu bojujem, ale myslim si ze ked zvladnem to schudnutie a tam budem mat volny rezim a bude dost pohybu a pitneho rezimu tak to bude vpoho. thumb2 ja som teraz zo seba proste nadseny aj ked niesom ziadna hviezda, ale zabehnem 100 metrov a pohoda, predtym som skoro dusu vyplul, proste uz teraz sa citim ako novy clovek a to este zdaleka niesom v ciely :)
25 rokov, 177cm MT

jan 100,8kg
feb 97,4kg
mar 93,3kg
apr 87,6kg
maj 82,1kg
jún 78,6kg

júl 79,0kg

Začiatok 25.1.16 103,9kg
1. do 15.4. 90kg thumb1

4. do 30.7. mať 75kg
5. udržať to

Image

amanda.k.

Post by amanda.k. » 15 Mar 2016, 11:12

mno..uzavretá skupina ?

Priska

Post by Priska » 15 Mar 2016, 13:39

Cabinko, ak sa smiem "zamiesat" ...pri akom tepe a ako dlho si slapal na tej ture? A ako dlho si cvicil v posilke a pri akom tepe? Merias si to sporttesterom cely cas? Lebo to su dost divne cisla splalenych kcal...
38r.
163cm/57kg (01.01.2015)

"Nas zivot je taky, akym ho robia nase myslienky..."
"Disciplina je mostom, medzi cielmi a vysledkami."

Lexy

Post by Lexy » 16 Mar 2016, 01:00

No ešte k tým výnimkám.. hlavne ich podľa mňa riadne započítavať do prijmu ;) Nikto do mňa nehádžte kamene, ale ja momentálne jedávam asi tak že 1-2x denne sa najem poriadne - keď mám na to skrátka kľud, príležitosť, náladu si variť atď, a zbytok dňa tak maximálne zobnem nejakú menšiu dávku potravy, a úplne mi to vyhovuje. Schudla som za cca 3 mesiace z nejakých 78 na 70,5 a cítim sa fajn, skrátka bude vždy platiť zákon zachovania energie.. Je to pre mňa aj momentálne dlhodobo udržatelné, pretože nemusím myslieť na jedlo, a keď napríklad idem jesť niekam do spoločnosti, mám vždy dostatočnú kalorickú rezervu aby som moc nemusela rozmýšlať čo si dať a koľko si dať. Skúšala som si to jedlo dávkovať rokmi rôzne, ale mám pocit že fakt najviac záleží na tom koľko energie prijmeš v dlhodobom horizonte. Hej ja som schudla 30 kíl v priebehu roka, ale zasa som predtým veľmi rýchlo pribrala. A potom asi tri roky udržiavala plus mínus 5 kíl a nevedela som sa dokopať k nejakému postupu ďalej. Neviem, to zostavovanie si jedálničku.. Pre mňa je to taká dlhodobá cesta typu pokus-omyl, že sledovať čo jedávaš, ako sa po tom cítiš, pozorovať či chudneš, priberáš, rysuješ sa, atrofuješ, koľko máš energie a tak ďalej.. Chudnúť sa dá aj s chodením do mekáču, tiež to nevidím ako až také veľké zlo, V nejakom hamburgeri alebo cheesburgeri zasa nie je až tolko energie a tuku ako by si človek na prvý pohľad myslel.. určite by bola lepšia alternatíva spraviť si domáci burger s celozrnnou žemlou, miesto majo nejaké avokádo a na to kuracie prso alebo domáci hovädzí burger, ale človek potrebuje tráviť čas aj s kamarátmi že.. ale zasa videla som aj chalanov čo proste idú večer do klubu a bavia sa tam na minerálke a nosia si so sebou krabičky, postujú selfíčka svojich svalov a neriešia okolie.. záleží v akom okruhu ľudí žiješ no :D
A ten príjem 6900 so zeleninou sa mi fakt zdal byť moc malý, keď to rátaš aj so zeleninou, teraz sa možno ešte cítiš fajn, len aby sa ti potom nestalo že začneš byť unavený a fakt nebudeš vládať, ale skúšaj a uvidíš.. A až chceš nabrať svaly tak zo mňa si príklad neber :D A ďalšia vec fakt, treba dávať pozor na kvalitu, na dostatok bielkovín, zdravých tukov, vitamínov, cvičenie, pohyb atď, ale snáď nebudeš mať problém, dosť sa o to asi zaujímaš že..
A inak tiež sa mi tie čísla koľko si spálil moc nezdajú, zdá sa mi to nejak veľa, ale ktovie.. zasa keď si sa hýbal tak prinajhoršom si neschudol, ale asi si zrejme ani nepribral moc sadla tak neboj ;)
kto rýchlo schudne, môže ľahko pribrať späť.. platí to aj opačne? uvidíme..
Začiatočná váha.. 109kg (4.5.2011) 108 (17.5.2011) 105 (31.5.11) 103 (15.6.11) 101 (22.8.11) 89,5 (20.5.12) okolo 82 (1.8.12) snazim sa :D :D
9.6.2015 - 66kg, život je boj ;)

dika

Post by dika » 16 Mar 2016, 08:06

cabinko, taky vydaj sa mi tiez nepozdava ale sam mozes vidiet, ze prijem nemusis tak prisne skrtit, ked mas taky vysoky vydaj a uz vobec nie tie dni, ked mas trening. ved tvoj bazalny metabolizmus je cca. okolo 6-6500kJ. takze rozumnejsie ist na vyssom chudnucom prijme a nechat metabolizmus slapat ako ho spomalovat zbytocnym skrtenim.

Cabinko

Post by Cabinko » 16 Mar 2016, 10:33

noo uzavreta skupina toto samozrejme nieje a som rad ze sa zapojili aj dalsi ludia toothsmile takze kludne piste, ved viac hlav viac rozumu a osobne si myslim ze kazdy z nas ma ciastocne v niecom pravdu, uz len prist na to v com a co je aky taky ideal a ako uz bolo viac krat napisane skusat na sebe metodov pokus-omyl...inac to asi nepojde...
co sa tepu tyka a energetickeho vydaju tak ano mam garmin vivosmart hr na ktorom som mal celu dobu zapnutu aktivitu a teda nonstop meral tep, nebudem pisat presne tepy, ale tura mala asi 17,70km po horach s tym ze samozrejme tep sa menil podla zataze, ale v priemere som mal 114, ale samozrejme treba si uvedomit ze v tom su zaratane aj pauzi a aj ked ich nebolo tolko a take dlhe tak samozrejme ten priemer znizili, uz len opekacka trvala cca hodinu a pol a tam som bol v klude, najvyssi tep som mal 172. co som pozrel tak namatkovo tak tep pri ture ako takej sa mi drzal medzi 125-150 podla terenu. mam partiu ktora chodi na tury pravidelne takze sme mali aj dost vysoke tempo ved uz len to ze za 3h sme urobili cez 12km o tom svedci...ono to sice na papiery je len 4km rychlost ale ked sa clovek stvera do 15% kopca tak to nieje moc sranda. ved to asi kazdy kto to skusil pozna sam na sebe a tym ze mam stale cca 20kg nadvahu tak ten tep a kalorie idu rychlejsie, niekto kto nema nadvahu mohol mat pri tejto ture spalenu kludne polovicu kalorii. vo fitku som mal priemerny 111 a maximalny 146 cvicili sme samozrejme silove veci nohy, ramena, brucho a so sparingom takze nam to trva trochu dlhsie a aj pauzi su vacsie...na prechadzke priemer 122 a max 137 tu sme boli len mensi okruh asi 2-3km sa prejst rychlejsim tempom a uz tu je vidiet ze ten priemer je o nieco vyssi ako pri ture a pritom toto bola pohodova prechadzka thumb1
napada ma mozno ci bralo do uvahy metabolicky vydaj aj ked som mal aktivitu, lebo ak nie tak moze byt ze celkovy energeticky vydaj by bol napr. o 1 000 kalorii nizsi lebo metabolicky by sa mal asi ratat len mimo aktivitu nie? v tom sa moc nevyznam, ale viem ze vecer som to prehnal s tym mc a taktiez som mal na ture slaby hydratacny rezim, takze sa to mohlo odrazit na tom ze som akoby neschudol, dost jedla na vecer a spomaleny metabolizmus slabou hydrataciou mozno tiez spravia svoje. inak co chodim do fitka tak ten energeticky vydaj sa mi stale pohybuje okolo 1 000 - 1 500 co som si vsimol a to mavam aj viac kardio takze v tom moc problem nevidim ze by to tak nebolo a co sa tury tyka tazko to zhodnotit pocitovo sa mi zdala o dost lahsia ako prva tura aj ked podla naramku som mal vyskovo nastupane viac ako dvojnasobok, ale bolo to na zaciatku a nebolo to tak ze v kuse ako predtym takze kto vie + nieco som si aj ulahcil turu a zlepsil kondicku. ale ako vravim toto neviem lebo sa v tom moc nevyznam bola to zatial moja druha tura po mozno 10 rokoch cize neviem to objektivne zhodnotit, ale predosla tura bola cca 3 500 energeticky vydaj ak si dobre pamatam takze ja naramku celkom verim, zatial ukazoval dost presne hlavne co sa celkovych hodnot tyka
25 rokov, 177cm MT

jan 100,8kg
feb 97,4kg
mar 93,3kg
apr 87,6kg
maj 82,1kg
jún 78,6kg

júl 79,0kg

Začiatok 25.1.16 103,9kg
1. do 15.4. 90kg thumb1

4. do 30.7. mať 75kg
5. udržať to

Image

Cabinko

Post by Cabinko » 16 Mar 2016, 10:39

inak kaloricky prijem zatial neplanujem nejak navysovat, ako som pisal vyssie ubytok sily necitm a chcem zhodit aspon 8kg v najblizsich 8mich tyzdnoch kedze ma caka 35km tura a potrebujem sa na nu pripravit aby som ju zvladol takym tempom ako sme sli do teraz. ak budem stracat silu, energiu tak potom to samozrejme zacnem riesit, ale zatial to nieje tento pripad. dneska sme boli cvicit rano o 6 na lacno tak nemal som sice najviac sil aspon mi to takto prislo, no zacvicil som vsetko co naposledy a to si skoro pri kazdom cviceni navysujeme vahy takze som so sebou spokojny a aj potom s kardiom, sice som nebol velmi behat ako inokedy, ale naopak zameral som sa dneska skor na sklon a snazil sa mat tep medzi 120-150 co sa mi viac menej darilo aj ked ked som siel asi 5min na 15% sklone pri 4km rychlosti tak tep bol az okolo 155 no to neva thumb2 akurat idem pomaly zmenit rezim na ten co som predtym postol tak uvidim aky to na mna bude mat vpliv, dufam ze sa mi aj vdaka tomu podari lepsie chudnut tuk po fitku :)

dneska si dam konecne jeden velky kremes toothsmile na ktory som sa tesil uz od soboty a bol by som nerad ak by sa pokazil thumb2 ale tak vo fitku som dnes spalil cca 1 300 kalorii, takze jeden kolacik ma nezabije co ma asi 250 kalorii toothsmile
a inac co sa toho mc tyka ja to mam uz preskusane toothsmile cheeseburger a chickenburger maju cca 300-330 kalorii ale v celku aj dost proteinov cca 12-16g takze preto som si ich daval a bigmac sice extra nemusim lebo sa blbo je ale povedal by som ze je este lepsie na tom lebo rovnake mnozstvo zemle cca ale dve mesa kalorii 550 ale 25g proteinu thumb1 aj preto som volil toto...ma to aj dost kalorii celkovo ale casto jem zeleninu a ked mi trebalo proteiny a boli sme sa po fitku prejst tak som obetoval vacsinou tych 650 kalorii na ukor dvoch burgerov aby som do tela dostal jak sacharidy tak proteiny brxe no ako som pisal uz vyssie, teraz uz aj s tym na nejaku dobu seknem a budem si radsej doma robit nejake maso....maso podusene k tomu kukurica z konzervy a sladka chilli omacka a je to fasa kombinacia co zasyti a ma vela proteinov a hlavne mi chuti :)
25 rokov, 177cm MT

jan 100,8kg
feb 97,4kg
mar 93,3kg
apr 87,6kg
maj 82,1kg
jún 78,6kg

júl 79,0kg

Začiatok 25.1.16 103,9kg
1. do 15.4. 90kg thumb1

4. do 30.7. mať 75kg
5. udržať to

Image

amanda.k.

Post by amanda.k. » 16 Mar 2016, 10:53

uzavretá skupina bolo na fb čo propagovala nejaká asi ju už zmazali

Cabinko

Post by Cabinko » 16 Mar 2016, 11:57

tak to neviem :roll: ja tu nepropagujem ziadny facebook toothsmile toothsmile toothsmile
25 rokov, 177cm MT

jan 100,8kg
feb 97,4kg
mar 93,3kg
apr 87,6kg
maj 82,1kg
jún 78,6kg

júl 79,0kg

Začiatok 25.1.16 103,9kg
1. do 15.4. 90kg thumb1

4. do 30.7. mať 75kg
5. udržať to

Image

jaro

Post by jaro » 16 Mar 2016, 14:29

To bola iná téma, amanda.k. ten príspevok asi omylom šuchla sem..
46r

Cabinko

Post by Cabinko » 16 Mar 2016, 15:57

aha toothsmile . tak to neva, kazdy sme omylny, stava sa thumb1 aspon sa to vysvetlilo. tak ci onak kazdy kto si precita zaciatok temy, alebo jej obsah uvidi ze viac menej tu pisem ja o mojom usili zmenit svoj zivot a velka cast toho sa mota okolo toho ako sa snazim znizit nadvahu a o tom ze som chcel poradit od ludi veci z praxe, kedze vsetkeho mozneho je na nete plno ale nazori sa rozchadzaju a su to casto dezinformacie. momentalne mam svoj rezim a teraz idem vyskusat trosku obmeneny, no zaujimalo ma co este v buducnu zmenit, zamedzit a pod. aby sa to zlepsilo, popripade na co sa neskor zamerat aby to nebolo v niecom zle a pod. :roll: samozrejme kazdy nazor beriem a vsetko citam a zvazujem, snazim sa ist na to selskym rozumom a hladat tu optimalnu cestu, pravdu ktorou by som sa nasmeroval
25 rokov, 177cm MT

jan 100,8kg
feb 97,4kg
mar 93,3kg
apr 87,6kg
maj 82,1kg
jún 78,6kg

júl 79,0kg

Začiatok 25.1.16 103,9kg
1. do 15.4. 90kg thumb1

4. do 30.7. mať 75kg
5. udržať to

Image

digi

Post by digi » 16 Mar 2016, 18:21

Cabinko, ja sa v tych mnozstvach kalorii nevyznam, ale urcite plati, ze nie je kaloria ako kaloria a preto by som vynechala veci ako burgre z mcdonaldu a kremese, aj ked len raz za cas. To do zdraveho zivotneho stylu podla mna nepatri.. A tie burgre tam urcite nepatria po tak narocnom dni aky si mal, ked mas turu a este sa dorazis aj treningom vo fitku. Vtedy si telo zasluzi poriadnu kvalitnu stravu, kde budes mat dostatok vsetkeho. Ziadne burgre...Aj ked verim, ze to skor bola len vynimka, treba si na to davat pozor, lebo lahko sklznes do pravidelnosti.... Ja by som si este premyslela posledne jedlo hodinu pred spanim..Skor take dve hodky, aj ked je to len lahsie jedlo. A nezabudat na oddych a kvalitny spanok. Hlavne po tych treningoch, ak chceme budovat svalovu hmotu, tak treba proste poraidne spat :). K tej energetickej bombe na turach, nebrzdi ta to? lebo ja teda na tury beriem hlavne ovocie a nejaku proteinovu tycinku, ak je teplo a nevydrzia mi ine jedla, a mam ju namiesto obeda....Mne by sa velmi tazko kracalo s tolkym mliekom a tvarohom v zaludku. Ale kazdy sme iny...A preco si davas pred treningom, co ani nevies co to je? :D. Cvicim uz viac ako rok, narocne silovo kondicne treningy a teda pred treningom som nic take nepotrebovala.....BUdis ak sa sem tam stane, ze clovek malo spal a potrebuje ten kofein, tak caj, alebo kava, ale pravidelne si nieco takto davat mne pride zbytocne...
27 rokov, 168 cm
1.1.2015 - 99 kg
1.7.2015 - 78kg
1.11.2015 - 71kg

Miro Veselý
www.miro-vesely.sk

Post by Miro Veselý » 16 Mar 2016, 19:19

Jasné, to bol jasný spam na "skupinu" kde sa robí reklama istým produktom.
2003: 115 kíl. 2004: 80 kíl. 2019: 81 kíl, 55 rokov,191 centimetrov
miro-vesely.sk

Post Reply