Byť fit nie je cieľ, je to životná cesta
- Helka
Re: Zdravý životný štýl a radosť zo života
No ved, uz to na tých nohách aj vidno, svaliky som na nich mala aj predtym z turistiky a biku, ale teraz zacinaju byť také stihlejsie, a aj kondička sa zlepsuje.
69 rokov, 163cm
01.2014 - Váha:66kg, Pás:70cm
07.2021 - Váha:77kg, Pás:71cm
"Neprestaneš behať preto, že zostarneš. Zostarneš, lebo
prestaneš behať."
Jack Kirk
prestaneš behať."
Jack Kirk
- Dora
Helka, ja ich potrebujem preto, aby som si mohla sledovať tepovú frekvenciu. Je to v našom veku už dôležité niečo neprehnať. A aj tak ich budem musieť synovi na konci augusta vrátiť bola tol krátkodobá pôžička, aby som vedela, ako organizmus reaguje na rôznu záťaž. Priznám, budú mi chýbať
https://buy.garmin.com/en-US/US/p/529988
A mne teraz nejde prioritne o váhu, ale o kondíciu a s ňou spojené ciele Váha sa hýbe sama. Alebo lepšie povedané, stojí na celkom dobrom čísle a dúfam, že sa pohne, akonáhle prestanem s príjemnými výnimkami. Hlavne večer
https://buy.garmin.com/en-US/US/p/529988
A mne teraz nejde prioritne o váhu, ale o kondíciu a s ňou spojené ciele Váha sa hýbe sama. Alebo lepšie povedané, stojí na celkom dobrom čísle a dúfam, že sa pohne, akonáhle prestanem s príjemnými výnimkami. Hlavne večer
]Už som mala aj 82 kg, necítila som sa zle, ale dobré to nebolo.
Mojím cieľom je aktívny život v zdravom tele. A ak sa mi raz podarí mať 53kg poteším sa.
Dôležité je žiť a nie prežívať.[
Mojím cieľom je aktívny život v zdravom tele. A ak sa mi raz podarí mať 53kg poteším sa.
Dôležité je žiť a nie prežívať.[
- Helka
Dorka, tak to máš peknu hračku.
Presne tieto Garminy som pred par dnami pozerala na nete. Ak sa mi podari venovat sa behu serioznejsie, tak si ich kupim.
Ja mám len také obycajnejsie (Sigma 1209), tak ale zatial mi stačia.
Presne tieto Garminy som pred par dnami pozerala na nete. Ak sa mi podari venovat sa behu serioznejsie, tak si ich kupim.
Ja mám len také obycajnejsie (Sigma 1209), tak ale zatial mi stačia.
69 rokov, 163cm
prestaneš behať."
Jack Kirk
prestaneš behať."
Jack Kirk
- Miro Veselý
- www.miro-vesely.sk
Helka super, to mám rád také odhodlanie a pozitívny prístup!
2003: 115 kíl. 2004: 80 kíl. 2019: 81 kíl, 55 rokov,191 centimetrov
miro-vesely.sk
miro-vesely.sk
- Miro Veselý
- www.miro-vesely.sk
Dora ja takým hodinkám veľmi neverím. To je odhadometria a aj tak nevieme čo vlastne ukazujú. Prejsť 11 kilákov rýchlym tempom je veľmi pekný výkon určite aj pri chudnutí stále v norme. Zas viac už by som to nnesilil a radšej daj zajtra trocha ľahký režim. No a ak sa naučíš odhadovať kardio s hodinkami tak za taký týždeň - dva to vieš odhadnúť a hodinky už nebudú tak súrne. Ale je super merať si tepovku. Len ak ideš naozaj na tepovku, tak tam je intenzita športu vyššia a treba mysieť na regeneráciu.
2003: 115 kíl. 2004: 80 kíl. 2019: 81 kíl, 55 rokov,191 centimetrov
miro-vesely.sk
miro-vesely.sk
- Helka
Dnes po dlhšej dobe opäť bike, ráno 46km po cyklotrase.
Cestou tam len ja a stebot vtákov, naspäť už aj nejakí cyklisti. Išlo sa super.
Nejaké zabery prirody:
Cestou tam len ja a stebot vtákov, naspäť už aj nejakí cyklisti. Išlo sa super.
Nejaké zabery prirody:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
69 rokov, 163cm
prestaneš behať."
Jack Kirk
prestaneš behať."
Jack Kirk
- Helka
A este jedna:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
69 rokov, 163cm
prestaneš behať."
Jack Kirk
prestaneš behať."
Jack Kirk
- Jankachcezmenu
Mojím cieľom je byť so sebou spokojná.
Cítiť sa a vyzerať dobre.
Byť v kondícii
Cítiť sa a vyzerať dobre.
Byť v kondícii
- Fanatic
Helka, super fotky.
- Vilma
nazdárek helka čiperka . tak sme tie jahody opäť prešvihli . ľubka ich musela zase všetky spučiť sama .teším sa,že si taká akčná dôchodkyňa a že funguješ na bajku. prajem veľa beznehodových km
Vilma ... vek 54
zapamätaj si, že tento deň je prvým dňom zvyšku tvojho života. uži ho a múdro s ním zachádzaj.
zapamätaj si, že tento deň je prvým dňom zvyšku tvojho života. uži ho a múdro s ním zachádzaj.
- strawberry
halóóóóóó Helkáááááá!!!! Kde si sa nám stratiláááá? Mala si byť aj na stretku a veru si sa ani nedohlásila, ani ništo nenapíšeš, ani nenakreslíš
začiatok 90kg 1/2016
aktuálne 67kg
Disciplína znamená, že si vyberám medzi tým, čo chcem teraz a tým, čo chcem viac.
aktuálne 67kg
Disciplína znamená, že si vyberám medzi tým, čo chcem teraz a tým, čo chcem viac.
- Helka
Caute, dlho som tu nebola, ale dnes je pre mňa vynimocny deň, tak sa idem pochváliť.
Absolvovala som svoj prvý pretek v zivote. Dnes vecer som dala Night run High Tatras na Štrbskom plese, 5 km. A bola som prvá v kategórii nad 60 rokov.
(To že som v tej kategórii bola jediná zena uz nie je podstatné , vsakze )
Začala som s behom asi pred 7 mesiacmi, takže som nadmieru spokojná, je to super take preteky. Endorfiny fungujú.
Prikladam foto mojej prvej medaily v živote.
Absolvovala som svoj prvý pretek v zivote. Dnes vecer som dala Night run High Tatras na Štrbskom plese, 5 km. A bola som prvá v kategórii nad 60 rokov.
(To že som v tej kategórii bola jediná zena uz nie je podstatné , vsakze )
Začala som s behom asi pred 7 mesiacmi, takže som nadmieru spokojná, je to super take preteky. Endorfiny fungujú.
Prikladam foto mojej prvej medaily v živote.
69 rokov, 163cm
prestaneš behať."
Jack Kirk
prestaneš behať."
Jack Kirk
- Helka
Ináč stále športujem, pravidelne behám, občas bike a plávanie, sem tam turistika a ak zvýši cas tak bosu a posilnovanie. Len akosi toho času je málo. Stále som niekde rozlietana.
Byť na dôchodku je super, až na tie financie, potrebovala by som nejakeho sponzora.
A ešte okrem behu som v zime začala s bežkami, ( tiež po prvýkrát v živote), bezkovanie na zamrznutom Štrbskom plese (na jazere) bola hotová romantika.
No a váhu uz nejako neriešim, miery trocha idú dole (síce slimacim tempom, ale predsa). Raz sa snáď dopracujem aj k vahe a mieram, ktore som mala pred úrazom v r. 2014.
Zatiaľ budujem aspoň kondičku.
Byť na dôchodku je super, až na tie financie, potrebovala by som nejakeho sponzora.
A ešte okrem behu som v zime začala s bežkami, ( tiež po prvýkrát v živote), bezkovanie na zamrznutom Štrbskom plese (na jazere) bola hotová romantika.
No a váhu uz nejako neriešim, miery trocha idú dole (síce slimacim tempom, ale predsa). Raz sa snáď dopracujem aj k vahe a mieram, ktore som mala pred úrazom v r. 2014.
Zatiaľ budujem aspoň kondičku.
69 rokov, 163cm
prestaneš behať."
Jack Kirk
prestaneš behať."
Jack Kirk
-
k medaili aj behu ako takému ..píšeš že si rozlietaná a nemáš čas a to si už na dôchodku...ja teraz buď niekde idem s mužom von alebo chodím záhradku ratovať lebo u nás nijako neprší...máme v nádrži iba čosi na spodku /polievame z vodovodu/..tak si akosi neviem vyčleniť čas pravidelne 3x do týždňa hodinku na cvičenie...ale budem musieť teda aspoň denne po chvíľke..ešte aj teda robíme len dve takže voľno mám len jeden deň v týždni buď sobotu alebo nedeľu...stále snívam o dôchodku ale správne pripomínaš že zas prívod financií sa stenší ..no aspoňže v robote mám aký taký pohyb že len chvíľkami sadnem..včera sme zrovna boli pozerať štart behu memoriál gabčíka ale potom sme išli na kopčeky v blízkosti rajeckých teplíc to mi tak akurát vyhovuje takéto menšie výletíky okolo 10-12 km niečo dlhšie som bola už veru 5 rokov dozadu kriváň..keď som na záhradke tiež veľa neposedím koľko razy ešte aj keď kávu pijem tak chodím popritom hore dole /máme v kopci/ a plánujem čo kde ešte zahrabať ..a keď človek vyjde z toho pravidelného rytmu tak ťažko sa dostáva naspäť ..trochu ti závidím že môžeš hockedy cestovať za vnúčatmi mne robota nedovolí a kým budem v dôchodku budú už odrastené.../teraz 6 a 4 roky..viac kusov už neočakávam/
- strawberry
Helka, srdečne gratulujem k medaili . Aj môj synátor v sobotu získal, ale na inom behu. Ja by som sa veľmi rada nejakého behu tiež zúčastnila, ale mám métu trošku ešte zrýchliť, teraz mám priemer cca 7km/hod. Od minulého roka zlepšenie, to som mala cca 6km/hod. Ale stále je tam viac chôdze, ako behu, čo mi zasa až tak veľmi nevadí
začiatok 90kg 1/2016
aktuálne 67kg
aktuálne 67kg